Bryndzové halušky v Savoy? Áno! Podávame práve teraz v sezónnom menu. Našou inšpiráciou vždy bolo a bude to najlepšie od starých materí. Hoci v Savoy dostanete prevažne jedlá z regiónu Bratislavy, v máji ukázal náš šéfkuchár Jozef Riska aj štipku odvahy a úcty k folklóru. Sezónne menu vystaval z tradičných jedál s použitím májovej bryndze a špargle.
Spolu s ním sme navštívili hospodársky dvor na Liptove, aby sme sa presvedčili, že bryndza pre naše nové jarné menu bude tá najlepšia pod Tatrami. Ovečky sú tu doslova šťastné. Iba tak sa môže dosiahnuť tá najvyššia kvalita ovčej bryndze, ktorá spĺňa prísne BIO normy. Zvieratá konzumujú čistú zelenú trávu, šrot a ovos z miestnych zdrojov. Okolité kopce sa nesmú práškovať umelými hnojivami a ovečkám sú raz do mesiaca odoberané vzorky pre potvrdenie najvyššej kvality.