Aký bol prvý ročník Fitfestu
Reštaurácia Savoy sa zúčastnila prvého ročníka festivalu zdravého jedla a životného štýlu, Fitfest 2017. Počasie organizátorom nedalo nič zadarmo, no akcia vyšla aj tak na výbornú. Prinášame vám rozhovor so spoluorganizátorkou festivalu Nikoletou Stasinkovou.
Aký bol prvý ročník Fitfestu? Čo vás potešilo najviac a o čo bol najväčší záujem?
Prvý ročník Fitfestu bol aj napriek zlému počasiu nabitý pozitívnou energiou. Návštevníkov zaujali najmä stánky ponúkajúce rôzne druhy vyšetrení a poradenstvo ohľadne zdravej výživy. Mnoho návštevníkov si myslelo, že festival je postavený len na zdravom jedle, sme radi, že sme im mohli poskytnúť aj čosi navyše.
Kartami zamiešalo počasie. Ako veľmi náročné boli zmeny zvnútra, z pohľadu organizátora? Čo všetko ste museli meniť a presúvať?
Otvorenie festivalu vyšlo na výbornú a aj vďaka tomu bolo Hviezdoslavovo námestie plné. V sobotu ráno to už nevyzeralo dobre a keďže sme mali aj športovú zónu v Medickej záhrade, museli sme ju z dôvodu nepriaznivého počasia zrušiť. Časť sme presunuli na Hviezdoslavovo námestie. Návštevníci to zobrali ,,športovo“, za čo im ďakujeme. Sobota prebehla s jemným posunom programu, ale za to bola omnoho živšia a veselšia.
Aká bola účasť na Fitfeste?
Podľa predbežných štatistík prešlo počas víkendu festivalovými miestami asi 10 000 ľudí, z očakávaných 25 000. Vzhľadom na počasie a jeden kompletne zrušený deň je to výborné číslo.
Svojim špeciálnym menu sa do Fitfestu zapojil aj Savoy. Ako hodnotíte, teraz spätne, prepojenie reštaurácie pre náročnejších a akcie ako Fitfest?
Ľudia mali o Savoy zónu veľký záujem. Všetci si mysleli, že bude otvorená terasa a tak sa nám častokrát stalo, že sme museli návštevníkov nasmerovať priamo do vnútra reštaurácie, kde si už mohli vychutnať sľúbené FIT menu.
Aké boli ohlasy na Savoy FIT menu, alebo ak ste ho ochutnali, ako Vám chutilo?
FIT menu bolo výborné. Najmä čerstvé ryby a tiež krevety, to sa v slovenských reštauráciách málokedy nájde. A vlastne k jedlu nie je čo dodať, bolo cítiť, že varí špičkový kuchár.