V marci sme u nás v Savoy privítali slávneho šéfkuchára Romana Paulusa oceneného Michelinskou hviezdou. Začiatkom júna nás čaká ďalší výnimočný degustačný večer, tentokrát s vychýreným maďarským vinárstvom Heimann. To je držiteľom prestížnej ceny Gault-Millau: Winery of the year 2016. Tešiť sa môžete na snúbenie chutí najlepších maďarských vín a výnimočného jedla z rúk nášho šéfkuchára Jožka Risku.
K dobrému jedlu patrí dobré pitie. V Savoy snúbime tradičné receptúry oživené novými nápadmi šéfkuchára Jozefa Risku. Vinárstvo Heimann pracuje na podobných princípoch. Malé rodinné vinárstvo oživilo staré odrody Kadarku a Kékfrankos, či ich spojenie v Bikavéri a vedie ich k harmónii a vyváženosti. Odrážajú históriu a tešia sa na budúcnosť. Ich kvalita a komplexnosť sa znásobí v spojení s receptami Jožka Risku pre tento večer zostavovala vínnu kartu prezidentka Asociácie someliérov Slovenskej republiky Beáta Vlnková.
Príbeh, ktorý sa nesie štyrmi storočiami
Vinársky rod Heimannovcov žije a pracuje v Szekszárde od roku 1758, keď sa sem presídlili zo Švábska v dnešnom Nemecku. So sebou si priniesli znalosti s pestovaním viniča, výrobou vína a podnikavého, pracovitého ducha. Vinič zasadili na neobrábaných kopcoch v okolí mesta a začali písať úspešný príbeh, v ktorom pokračuje generácia za generáciou už štvrté storočie.
Doba rozmachu
Rodina zvládla aj turbulentné 20. storočie a vďaka prastarému otcovi dnešného majiteľa Zoltána Heimanna, Ferencovi, zažila rozvoj, ktorý mal vplyv aj na okolitý región. Ferenc stál za prvým veľkoplošným kordónovým pestovaním viniča, inicioval dohodu o spolupráci miestnych vinárov a tiež vznik vinárne Aliscavin. Súčasná generácia rodiny Heimannovcov sa vinárstvu venuje naplno od roku 1990. Zoltán Heimann a jeho manželka Ágnes opustili svoje dobre rozbehnuté kariéry ekonómov a vrhli všetky sily do vínneho biznisu. Vinárstvo sa zase stalo stredobodom ich rodinnej kultúry. Zoltán je zodpovedný za stratégiu a investície a je hostiteľom väčšiny ochutnávok. Ágnes zodpovedá za výrobu vína, administratívu a stará sa o spokojnosť hostí. Je nám cťou nielen to, že máme príležitosť predstaviť vám toto výnimočné vinárstvo, ale aj to, že vína príde osobne prezentovať Zoltán Heimann starší. Tešíme sa na dobré vína, výnimočný zážitok a na vašu návštevu!
MENU:
Boleň, vodný melón, kokos, Artemisia ⁓ Viognier 2016
Plávky, kuriatka, zrejúci syr, bravčová pena ⁓ Kadarka 2016
Kačka, nektárinka, levanduľa, mandle ⁓ Céh Kereszt Kadarka 2015
Baklažán, ovčia hrudka, paprika, paradajka ⁓ Kékfrankos Alte Reben 2014
Hovädzí filet, cibuľa, artičok, špik ⁓ Bikavér 2014
Variácia čokolády Valrhona, čerešne, baza ⁓ Barbár 2013
Cena 6 chodového menu vrátane vínneho doprovodu 69€.
Lístky si môžete zakúpiť na info@savoyrestaurant.sk alebo v sieti Ticketportal.