Príďte ochutnať variácie jedál z divinového mäsa k nám do centra Bratislavy. Od 7. 12. v Savoy.
Traduje sa, že divinu jedával už pračlovek. A zrejme tušil, že robí dobre. Divina patrí k tým druhom mäsa, ktoré sú zdravé, majú nízky obsah tuku a obsahujú veľa železa. Lahodné a svojou chuťou charakteristické mäso z lesných zvierat pripravuje náš šéfkuchár Jozef Riska podľa tradičných receptúr, ktoré kombinuje s trendmi modernej kuchyne.
Štipku luxusu dodáva jedlám slovenská zimná hľuzovka. „Málokto vie, že kedysi sa na Slovensku bežne zbierala naša miestna hľuzovka. Dnes už umenie vyhľadávania tejto vzácnej pochutiny ovláda málokto. My vieme, kde sú tí správni ľudia a o hľuzovku sa s vami radi podelíme,“ približuje šéfkuchár. Do sezónneho menu zaradil Jozef Riska consomé z bažanta, jemné jelenie mäso servírované ako carpaccio, ako aj steak z daniela. Obľúbeného diviaka najskôr marinuje a potom pripravuje zdavo, metódou sous-vide. Sladkou bodkou na záver sú tradičné domáce lievance. V prílohách nechýbajú sezónne gaštany, brusnice či borievky. Už treba len dodať: dobrú chuť.
DIVINOVÉ ŠPECIALITY A ZIMNÉ HĽUZOVKY V SAVOY
BAŽANTIE CONSOMÉ,
cestoviny plnené husacou pečeňou a čerstvou zimnou čiernou hľuzovkou 250 ml 5,90 €
JELENIE CARPACCIO
s paštrnákovou penou a marinovanou baby repkou, preliate višňovým vinegarette a zimnou hľuzovkou 100 g 12,90 €
CHRBÁT Z DANIELA SOUS-VIDE,
gaštanovo-hľuzovkové pyré a maslové gaštany s divinovým demi glace a brusnicami 200 g 23,90 €
MARINOVANÝ FILET Z DIVIAKA SOUS-VIDE,
borievkové lievance, pyré z pečenej maslovej tekvice a jemná omáčka s čili 180 g 19,90 €
DOMÁCE LIEVANCE S TVAROHOM
podávané s domácim slivkovým kompótom a javorovým sirupom 150 g 4,90 €