V samom centre Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí nájdete reštauráciu, ktorá svojim
kulinárskym umením vzdáva hold tradíciám našich predkov a súčasne ponúka modernú
regionálnu kuchyňu. Tradícia a moderna sú dve voľne sa prelínajúce múzy, ktoré inšpirujú
nášho šéfkuchára Jožka Risku, a ktoré určujú podobu nášho A la carte.
Vitajte v Savoy Restaurant.
NEČAKANÝ OBJAV
Dnes si predstavíme náramnú delikatesu, ktorú pravým gurmánom nemusíme
bližšie predstavovať, no vám, nie úplne zasväteným, radi podáme pomocnú kulinársku ruku.
Hovädzí jazyk sa v našich končinách konzumuje odnepamäti, no na našich stoloch nie je úplne
bežným javom. Je to tak trochu škoda. Na gurmánsky artikel ho povýšili európski Židia,
ktorí si nemohli dovoliť najkvalitnejšie mäso a museli tak skúšať, ako naložiť s ostatnými
kúskami, nad ktorými ostatní ohŕňali nosom. Hovorí sa tomu z núdze cnosť, ale my im dnes za
to môžeme byť vďační. Objavili pre nás lahôdku.
ZLOŽITÁ PRÍPRAVA
Dobre, pripúšťame, že predstava vložiť do úst kus mäsa, ktorý sa prevaľoval v ústach iného
živočícha, môže byť pre slabšie povahy trošku ťažšie realizovateľná. Ale keď túto psychickú
prekážku preskočíte, neoľutujete. Chuť poctivo pripraveného hovädzieho jazyka je nezameniteľná
a spôsobí vašim chuťovým pohárikom gurmánsky orgazmus. Avšak zohnať ho a následne ideálne
nachystať nie je žiaden špás. Ak neviete ako na to, príďte k nám. Nemusíte si lámať hlavu
so zháňaním, ani komplikovanou prípravou a servírovaním. Hovädzí jazyk podávame s želé
z vínovice, s jablkovým chrenom a listovým šalátom. Nájdete ho na našom aktuálnom À la carte
medzi predjedlami v rámci Modernej regionálnej kuchyne. Dobrú chuť!