Zhadzujeme kabáty a odľahčujeme aj naše menu. Tešiť sa môžete na sezónne byliny ako medvedí cesnak, žihľavu a na čerstvú špargľu alebo bryndzu.
Naša reštaurácia už niekoľko rokov oživuje tradičnú bratislavskú kuchyňu. Šéfkuchára Jozefa Risku a jeho tím inšpirovala jar k novinkám i malým experimentom. Dovolili sme si priniesť na váš stôl aj originálne kombinácie kozmopolitných chutí.
Už medzi polievkami nájdete fúziu domáceho a svetového. Vybrať si môžete tradičný vývar z hovädzích chvostov, novinku – polievku z medvedieho cesnaku s kyslým cviklovým prepeličím vajíčkom a špongiou z kozieho syra alebo polievku z bielej špargle s vysmážanými slimačími kroketami a slanými arašidmi.
V ponuke predjedál sa o vašu priazeň preteká pätica nových jedál. Obľúbenú terinu z kačacej pečene sme tento raz marinovali v rume Zacapa a podávame ju šokujúco s ananásovou variáciou a melasou. Za labužnícku voľbu možno považovať ustrice Fine de Claire. Chuťovo intenzívny zážitok prináša vo vodke marinovaný losos s cviklou a majonézou z medvedieho cesnaku. Slimáky v jarnej záhrade sú vtipnou pozvánkou do jarného menu. Skvelou voľbou je tiež jarná zelenina v tempure s exotickými chuťami sladkokyslej omáčky, wasabi espumy a cuketového kvetu s plnkou z cottage syra.
Po úvodnom naladení prichádza na rad zlatý klinec programu. Medzi hlavnými jedlami nájdete opäť výdatné šaláty, mäsité a vegetariánske jedlá, ako aj ryby. Šaláty zostávajú verné stredoeurópskych tradíciám a prím v nich hrajú mladý špenát, medvedí cesnak, šťaveľ, špargľa, lesné huby a bryndza.
Medzi mäsitými hlavnými jedlami kraľuje ako vždy náš najobľúbenejší teľací rezeň marinovaný v bielom víne podľa tradičného bratislavského receptu. Lokálne chute dopĺňajú jedlá z jahňaciny a kuracie prsia marinované v kefíre. Novinkami sú tandoori kačacie prsia a skvelý teľací wellington.
V ponuke rýb sme tentokrát siahli po treske s exotickou prílohou v podobe mandlí, variácie z manga, ochutenej chilli citrusovou omáčkou a koriandrom. Druhým z dvojice rybacích jedál je sivoň s údeným lososom, ktorý je na tanieri sprevádzaný špenátom, hráškom, omáčkou z kôrovcov a šafranovou špongiou.
Vegetariánsku ponuku otvára žihľavové risotto skvele doplnené mušľami svätého Jakuba. Ak preferujete cestoviny, máme pre vás ravioly z medvedieho cesnaku s miestnou bryndzou a restovanými lesnými hubami. Výživnou a výdatnou voľbou je grilovaná špargľa s vyprážaným vajíčkom, šafranovou penou a lieskovým orieškom.
Na záver si vyberte z pätice dezertov, medzi ktorými je naša legendárna stálica Carlton koláč, sezónne púpavovo medové crème brûlée, tvarohová panna cotta, višňová polievka s kardamonom a čokoládový mousse s jahodovou variáciou.
Celé menu nájdete tu —>
Dobrú chuť a dovidenia v Savoy!