Zimný festival jedla je taký malý gurmánsky sviatok, na ktorý sa z roka na rok tešíme viac a viac. Jeho piaty ročník začal v polovici januára a my v ňom samozrejme nemôžeme chýbať. Je nám cťou, že redaktori populárneho gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku opäť ocenili prácu tímu nášho šéfkuchára Jožka Risku a Savoy Restaurant zaradili medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku. Festival potrvá do 25. februára.
Výnimočná príležitosť
Zimný festival jedla prebieha priamo vo vybraných TOP reštauráciách po celom Slovensku. Možno už dlhšie váhate, či niektorú z nich navštíviť alebo nie a dožičiť si výnimočný gastronomický zážitok. Predsa len, v špičkovej reštaurácii budú ceny vždy o čosi vyššie ako ľudové. Oplatí sa to, neoplatí sa to? Teraz už veľmi váhať nemusíte, pretože Zimný festival jedla vám ponúka možnosť ochutnať špeciality najlepších šéfkuchárov za naozaj symbolické ceny.
3 rôzne delikatesy
Festivalové menu pozostáva z troch jedál. Prvým je „Naše ikonické jedlo“, ktoré má charakterizovať danú reštauráciu. Savoy je typický tým, že kladie dôraz na to najlepšie z našich fariem, lesov a riek. Preto Jožko Riska zvolil za naše ikonické jedlo pstruha s červenou repu a chrenom. Druhý pokrm dáva dôraz na použitie lokálnych a sezónnych surovín a nazýva sa „Chute regiónov“. U nás to bude jeleň, gaštan a tekvica. V sekcii „Kuchárova voľba“, teda výnimočné jedlo mimo bežnej ponuky, padol výber na huby, slaninu a syr. Ako Amuse bouche vám ponúkneme hľuzovku a zemiak.
Víkend s Champagne Pommery
Novinkou Zimného festivalu jedla sú tento rok ochutnávky jedného z najväčších Champagne domov na svete – Champagne Pommery. Budú sa konať iba vo vybrané víkendy a iba vo vybraných reštauráciách. Savoy samozrejme nemôže chýbať. Rezervujte si svoje festivalové menu na 23. až 25. februára a ku každému dostanete po poháriku top produktov Pommery Brut a Blue Top Brut.
Príďte sa presvedčiť
„Reštaurácia Savoy v Carltone už desaťročia patrí ku koloritu Bratislavy. Dnes píše jej novodobú históriu tím šéfkuchára Jozefa Risku. Vychutnajte si výnimočné jedlá inšpirované tradičnými domácimi receptúrami a najaktuálnejšími trendmi v gastronómii. Atmosféru dotvárajú legendárne fotografie starej Bratislavy od Karola Kállaya,“ píše sa v stručnom popise našej reštaurácie na webe Zimného festivalu jedla. Do 25. februára máte dosť času prísť sa presvedčiť, či popis hovorí pravdu.