Počas tohtoročného leta sme si pre vás pripravili novinku. Je ňou špeciálne obedové menu na celý týždeň. Pripravuje ho náš executive chef Jožko Riska z tých najkvalitnejších sezónnych ingrediencií. Hlavné jedlá sme pripravili tak, aby si na svoje prišli rovnako milovníci vegetariánskej stravy ako aj mäsitej. Tento týždeň vám blizšie predstavíme naše polievky.
Ľadová uhorková, topinamburová, zo zelenej špargle, hrášková, či cuketová. Každá jedna je na mieru ušitá jarno-letnému obdobiu. Napríklad hráškové velouté, na ktoré sa môžete tešiť vo štvrtok, je osviežujúcou letnou variáciou s feniklovým sorbetom a nektarinkami. Veríme, že bude potešením pre všetky vaše zmysly. V ponuke polievok nájdete niečo zaujímavé každý deň. Napríklad topinamburovú polievka v utorok. Hľuzovkový olej jej dodáva moment exkluzivity. No aj samotný Topinambur je fantastickou potravinou. Je jednou z najvýživnejších a najzdravších plodín vôbec. Obsahuje obrovské množstvo vlákniny a inulín, ktorý vyrovnáva hladinu cukru v krvi.
Polievka už dávno nie je len povinnou „jazdou“, ale pútavou súčasťou pestrého obeda. Má mať krásnu vizuálnu úpravu, omamnú vôňu a famóznu chuť. Dovolíme si tvrdiť, že naše polievky všetky tieto atribúty spĺňajú. Príďte sa presvedčiť. Každý deň, počas celého leta – Letné obedy v Savoy.
Dvojchodové menu si u nás zakúpite za 9,90. Tešíme sa na vašu návštevu. Aktuálne menu každý týždeň nájdete na linku.
Pondelok
Ľadová uhorková polievka s balkánskym syrom a marinovanými koktailovými krevetami (4, 7)
Bravčová panenka v sezame s medom a chilli, mrkvovo zázvorové pyré a restovaná zelenina (7, 9, 11)
Vegetariánske: Risotto s kuriatkami a parmezánom (7)
Utorok
Topinamburová polievka s hľuzovkovým olejom (7, 9)
Grilované farmárske kuriatko s kuriatkovým risottom s parmezánom (7, 9)
Vegetariánske: Domáce papardelle so sušenými paradajkami, jarným hráškom a parmezánom (1, 3, 7)
Streda
Polievka zo zelenej špargle s grisinou a prosciuttom (1, 3, 7, 9)
Lososové filé s javorovým sirupom, chilli, hrášok a jarná zelenina (7, 11)
Vegetariánske: Domáce zeleninové ratattouille s bazalkovým pestom a parmezánom (8)
Štvrtok
Hráškové valouté s feniklovým sorbetom a sušenými nektarinkami (7, 9)
Sous-vide bravčové rebierka v marináde s kukuricovou variáciou (7, 9)
Vegetariánske: Zelená a biela špargľa na masle s holandskou omáčkou a pošírovaným vajíčkom (3, 7)
Piatok
Cuketová polievka s údeným lososom a cottage syrom (4, 7, 9)
Teľacie líčka na červenom víne, kalerábový prívarok a mladé zemiaky na masle (1, 7, 9)
Vegetariánske: Pečená mladá mrkva s quinoa šalátom s paradajkami
a mungo fazuľkou s koriandrovým dresingom (7)