Milióny zdravých látok
Bryndza a špargľa sú dve dámy, ktoré patria k tomu najlepšiemu, čo nám na jar slovenské farmy ponúkajú. Aj preto si už tradične nachádzajú cestu do nášho jarného sezónneho menu. Májová bryndza má jemnú chuť. Na rozdiel od zimnej je lahodnejšia a menej ostrá. Tráva na pašiach je takto z kraja jari jemnučká, pre ovečky nesmierne lahodná a tak aj mlieko, ktoré dávajú je nesmierne delikátne. Celá príroda je čerstvo prebudená, plná života a preto je jarná bryndza doslova „nadupaná“ probiotickými látkami, desiatkami skvelých a zdravých mikroorganizmov a miliardami laktobacilov. Obsahuje až tisíc krát viac užitočných mikroorganizmov, ako napríklad živé jogurty.
Nielen na halušky
Pravá bryndza je len tá, ktorá je vyrobená čisto z ovčieho mlieka, nepasterizovaná, netermizovaná a úplne čerstvá. To je záruka, že v nej zostane maximálne množstvo prospešných mikroorganizmov. Takúto bryndzu vám ponúkame aj v rámci nášho jarného sezónneho menu. Môžete si byť istí, že si v ňom našla skutočne výnimočné miesto. No veď len posúďte – pochutnať si môžete na Demikáte, jarnom šaláte s BIO bryndzou, tradičných haluškách a pirohoch, či dokonca na králičom mäsku s bryndzovým krupotom.
Kráľovná zeleniny
Druhú hlavnú postavu v našom novom sezónnom menu hrá superpotravina, špargľa. Niekto jej dokonca hovorí kráľovná zeleniny a toto označenie vôbec nie je od veci. Obsahuje veľa vitamínov, železa, draslíka vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Navyše má málo kalórií. Okrem toho obsahuje množstvo vlákniny, takže ju určite zaraďte do jedálnička, keď sa snažíte schudnúť. Ľudské telo je nastavené tak, že vlákninu trávi pomaly a teda pri jej pravidelnom príjme nepociťuje tak často hlad.
Liečivo aj afrodiziakum
Špargľu poznajú ľudia už odpradávna. Pestovali ju starí Egypťania, Gréci, Rimania a pripisovali jej liečivé a Indovia dokonca afrodiziakálne účinky. O jej zdravotných benefitoch hovoril už Hippokrates. Pôsobí upokojujúco na nervový systém, podporuje spánok a koncentráciu a má blahodarné účinky na srdce. Vitamín C, ktorý je v špargli bohato zastúpený, pomáha pri zápalových ochoreniach.
V našej novej jarnej ponuke si špargľu môžete vychutnať ako prílohu k filetu zo zubáča, či k pečenej šunke na mede a cesnaku. Tešíme sa a veríme, že vám bude chutiť!