Schnitzel marinovaný vo víne, údený úhor i domáci perník.
V novom menu je len to najlepšie zo starej Bratislavy.
BRATISLAVSKÝ APETÍT
Bratislava môže byť za svoju polohu skutočne vďačná. Mesto pri koryte dvoch riek,
v úrodnej oblasti Podunajskej nížiny prekypovalo výberom kvalitného mäsa,
rýb, zeleniny a ovocia. Bratislavské gazdinky s obľubou pripravovali jedlá inšpirované
lokálnou tradíciou a blízkosťou Viedne a Budapešti.
Aj miestna inteligencia už pred viac ako sto rokmi vedela, že o dôležitých
veciach sa rozhoduje lepšie pri chutnom jedle a pohári vína. Napokon,
rovnako je to aj dnes.
CHUŤ STARÝCH RECEPTOV
„À la carte sme pripravovali dôkladným štúdiom pôvodných receptov zo storočných
kuchárskych kníh. Pridali sme naše skúsenosti a to najlepšie zo súčasnej gastronómie,”
opisuje šéfkuchár Jozef Riska. „Napríklad tradičný hovädzí pupok tak pripravujeme
pomalým pečením metódou sous-vide. Podávame ho ako medium rare, aby si zachoval
svoju šťavnatosť a jemnosť.”
V ponuke nájdete takmer všetky druhy mäsa, špeciality ako teľací brzlík, prepeličku,
bažantie prsia, teľaciu pečeň či pošírovaného sumca. V jedlách je množstvo miestnej
zeleniny a ovocia: paštrnák, červená repa, duly, šípky aj gaštany. Nechýba chren,
kozí a ovčí syr, čerstvé i sušené hríby.
Takmer za každým jedlom sa skrýva príbeh alebo netradičný postup.
„Rád o našich jedlách rozprávam, ale ešte radšej som, keď ich prídu ľudia ochutnať,”
priznáva šéfkuchár. Nové À la carte v Savoy je platné od 20.11.2015.
Nech sa páči – stačí si len rezervovať stôl