Poctivo marinovaný vo víne, svieži a výnimočne chutný.
Tradičná slovenská kuchyňa zďaleka nie je iba porcia bryndzových halušiek. Bratislava mala vždy pestrú kuchyňu. Hoci obľúbený rezeň či schnitzel právom patrí k rakúskym klenotom, s radosťou ho pripravovali aj tunajšie gazdinky. Ten náš, ktorý podávame v Savoy, nám skutočne môžu závidieť aj Viedenčania.
„Rád objavujem staré recepty, ktoré osviežia dnešné jedlá. Preto náš teľací rezeň marinujeme 24 hodín v bielom víne a zmesi korenín. Je to nenáročný trik bratislavských gazdiniek, ktorý povýši klasiku na luxusnú záležitosť,“ približuje šéfkuchár Jozef Riska.
Rezeň sa marinuje v miestnom malokarpatskom víne. Do nálevu sa pridáva bobkový list, celé čierne korenie a nahrubo nakrájaná cibuľa. Pred podávaním ide rezeň do klasického trojobalu a smaží sa v zmesi rastlinného oleja, masla a masti. Vyskúšajte! Určite si tento zážitok čoskoro zopakujete.
Prešporský teľací rezeň marinovaný v bielom víne podávame s tradičným zemiakovým šalátom (12,90 eur).
Navštívte nás a ochutnajte prešporský teľací rezeň, k tomu vám poskytneme dve hodiny parkovania v Garáži Carlton bezplatne.
Viac informácií o parkovaní nájdete tu. Pozrite si naše À la carte. Práve teraz podávame v Savoy aj sezónne divinové menu.