Naše júnové menu je už pár dní v ponuke a my sa tešíme, že si ho naši návštevníci pochvaľujú. Pre tých z vás, ktorí sa k nám tento mesiac ešte len chystáte, je učených týchto pár riadkov, ktoré vás k nám dozaista prilákajú.
Odoláte polievke?
Leto je doslova za dverami, teploty vábia posadiť sa na našu terasu, užívať si pohľady na pulzujúce Hviezdoslavovo námestie a dať si niečo osviežujúce. Na toto presne mysleli Jozef Riska (Executive Chef) a Miroslav Huba (À la carte Chef), keď zostavovali špeciálne júnové menu. Plejáda famóznych, ľahučkých letných jedál začína tradične polievkami. Okrem výbornej špenátovej s údeným pstruhom a pečeným cesnakom si budete môcť vybrať aj z dvojice ľadových polievok. Tú uhorkovú podávame s kôprovým creme fraiche a horčicovou emulziou, ľadovú melónovú zase s limetkou a zázvorom. No a teraz si predstavte, že sedíte na našej príjemnej teraske, vzduch je rozpálený letným slnkom a vy hľadáte vyslobodenie z mestskej horúčavy. Zrak vám padne na naše polievky. Odoláte?
S ľahkosťou leta
Júnové menu dopĺňa ponuku nášho Á la carte aj o ďalšie ľahké jedlá. Na svoje si prídete všetci vy, milovníci šalátov a vegetariánskych jedál. Prím v nich hrajú samozrejme suroviny zo záhrad a fariem našich regiónov. Tešiť sa môžete napríklad na špenátové risotto, plnený cuketový kvet s cottage syrom alebo šaláty z mladého špenátu – buď s marinovanou rebarborou alebo grilovanou sviečkovicou. No a keď už sme pri sviečkovici, bez mäsa by to samozrejme nešlo. S radosťou vám prichystáme vyberané lahôdky akými sú marinovaná bravčová panenka a teľací steak.
Kompletné júnové menu si môžete pozrieť tu. A nezabudnite, že pri výbere jedál z nášho SAVOY À la Carte menu vám poskytneme 2 hodiny bezplatného parkovania v garáži Carlton. Tešíme sa na vás!