Vynikajúce sladkovodné ryby vždy patrili do kuchyne starej Bratislavy. Preto nemôžu chýbať ani v našom menu. Rozvodnený Dunaj patrí k Bratislave ako panoráma s Bratislavským hradom. Pamätníci si isto radi spomenú na teplé letá, ktoré trávili kúpaním a slnením sa na dunajskej pláži, alebo ako sa celé rodiny chodili na zamrznutý Dunaj korčuľovať. Prirodzene, rieka v meste mala zásadný vplyv aj na tunajšiu kuchyňu.
“Pri zostavovaní nášho A la carte sladkovodné ryby nesmeli chýbať. K rozmanitosti starej bratislavskej kuchyne totiž jednoznačne vždy patrili,” približuje šéfkuch ár reštaurácie Savoy Jozef Riska. “V sézone jeseň – zima sme našim návštevníkom pripravili ryby na niekoľko spôsobov, doplnené o známe aj raritnejšie chute,” dopĺňa šéf kuchárskeho tímu. Vybrať si tak môžete napríklad údené sladkovodné ryby ako predjedlo. Medzi hlavnými jedlami zaujme trojica skvelých rýb: lahodný zubáč s netradičnou hubovo-lieskovcovou krustou, údený úhor s tradičnými rakúsko-uhorskými spetzlami a mäsitý sumec, ktorý na tanieri dopĺňa sezónne tekvicové valoutéa a kroketky z kozieho syra. Ešte váhate?