Májová bryndza patrí k tomu najlepšiemu, čo nám na jar slovenské farmy ponúkajú. Aj preto si našla cestu do nášho jarného sezónneho menu a na taniere návštevníkov Savoy Restaurant.
STOPERCENTNE OVČIA
Naši predkovia kedysi vôbec nechyrovali o tom, že bryndza obsahuje niekoľko desiatok zdraviu prospešných mikroorganizmov, miliardy laktobacilov a už vôbec nepremýšľali v termínoch ako EKO, či BIO. Zo skúseností však vedeli, že nám tento malý zázrak robí skutočne dobre. Pre nás sú dnes tieto informácie užitočné a pomáhajú nám zorientovať sa na trhu, ktorý je presýtený množstvom výrobkov. Pravá bryndza je totiž len tá, ktorá je vyrobená z ovčieho mlieka, nepasterizovaná, netermizovaná a úplne čerstvá. To je záruka, že v nej zostane maximálne množstvo prospešných mikroorganizmov. Takúto bryndzu vám ponúkame aj v rámci nášho jarného sezónneho menu.
PROBIOTICKÁ BOMBA
Najlepšia bryndza je práve teraz v máji. Má jemnú chuť a na rozdiel od zimnej je lahodnejšia a menej ostrá. Ovečky sa práve v tomto období kŕmia na prvých zelených pašiach, kedy majú rastliny a tráva najviac živín. Vďaka čerstvej jarnej tráve obsahuje ovčie mlieko obrovské množstvo probiotických zdraviu prospešných látok, ktoré s postupujúcimi mesiacmi ubúdajú. Bryndza preto obsahuje až tisíckrát viac užitočných mikroorganizmov ako napríklad živé jogurty. Nefalšovanú májovú bryndzu odporúčame aj preto, že v nej je množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek, a tiež veľa bielkovín, vitamínov a minerálov.
POCTA TRADÍCIÁM
Naše jarné menu vzdáva hold slovenským obyčajom a folklóru. Jedným z pilierov sezónneho jedálneho lístka je samozrejme jarná bryndza. Ešte do konca mája si môžete pochutiť na Demikáte – bryndzovej polievke (3,90 eur), tradičných bryndzových haluškách so slaninkou (6,50 eur) a bryndzových perkách zo zemiakového cesta (6,50 eur). Celé sezónne menu si môžete pozrieť tu. Zarezervujte si u nás stôl ešte dnes. Otvorené máme každý deň do 22.00. Tešíme sa na vás!