Nájsť kvalitného dodávateľa surovín pre špičkovú reštauráciu vyžaduje veľa času, skúšania a hlavne jasnú predstavu o tom, čo od jedla očakávate. Našou filozofiou je prinášať vám moderné chute založené na tradíciách slovenských regiónov. Preto vyhľadávame domácich dodávateľov, ktorí robia veci poctivo a na najvyššej možnej úrovni.
Poctivé suroviny
Tento popis dokonale sedí na nášho krupinského dodávateľa rýb, firmu Tabacole. Jej majitelia si predsavzali, že sa pokúsia uspokojiť dopyt po regionálnych produktoch, vyrobených z poctivých, čerstvých, kvalitných a najmä slovenských surovín, s jednoznačne preukázateľným pôvodom. „Európsky trh je preplnený výrobkami rôznej kvality. Našou povinnosťou je priniesť partnerom a ich zákazníkom alternatívu, ktorá je jedinečná, poctivá a na vysokej kvalitatívnej úrovni,“ hovorí Ján Paulíny, majiteľ spoločnosti Tabacole.
Pstruh – čerstvý a slovenský
V Tabacole vychádzajú zo základnej myšlienky, že ryba je jedlo, ktoré je zdravé. Je ľahko stráviteľná, obsahuje prospešné omega-3 mastné kyseliny, vitamíny, minerály, jód či selén. Vo všeobecnosti konzumácia rýb pozitívne vplýva na náš organizmus, najmä na srdcovo-cievny systém. „Našou špecialitou je originálny slovenský produkt – tradične údený Pstruh dúhový,“ hovorí Ján Paulíny. Keď chcete čerstvú rybu z domácich zdrojov, je pstruh jasnou voľbou. Navyše zo sladkovodných rýb práve pstruh obsahuje najviac dôležitých výživových látok.
Tradičné údenie
Ide o tradičný spôsob spracovania potravín s konzervačným účinkom, bez nutnosti ďalších chemických prísad a konzervačných látok. Výsledkom je výrobok vysokej kvality a výnimočne delikátnej chuti. V spojení so spracovaním, tradičným údením na bukovom dreve, nemá momentálne na slovenskom potravinárskom trhu žiadnu konkurenciu. „Originalita tohto výrobku spočíva v čerstvosti, v jedinečnej receptúre a v procese spracovania tradičným údením. Živá ryba z certifikovaného chovu v horských oblastiach Slovenska je pripravená ku konzumácii priamo u spotrebiteľa najneskôr do štyroch dní,“ dopĺňa Ján Paulíny.
Keď si chcete vychutnať najlepšie slovenské ryby, príďte k nám do Savoy. Nájdete ich na našom A la carte, a aj v našich špeciálnych mesačných ponukách.