Roman Paulus v Savoy
V piatok 24. marca privítame v Savoy vzácneho hosťa, šéfkuchára oceneného Michelinskou
hviezdou a veľkého perfekcionistu Romana Paulusa. Pripraví u nás špeciálne degustačné menu,na ktoré vás s radosťou pozývame a sľubujeme exkluzívny chuťový zážitok. Roman Paulus totižnie je len tvár známa z televíznej obrazovky, ale v prvom rade je to šéfkuchár so svetovými skúsenosťami. A môžete si byť istí, že varí sakramentsky dobre!
OSUDOVÉ HOTELY
Status kuchárskej celebrity, ktorý vďaka zážitku z jedla Roman Paulus získal, je len vedľajším produktom jeho kulinárskeho umenia. Za to, kde dnes je vďačí talentu a rokom poctivej práce,neustálemu hladu po zdokonaľovaní sa a vôli učiť sa nové veci. Kuchársku kariéru začal v prvej polovici deväťdesiatych rokov v Rakúsku. Tu pôsobil vo viacerých hoteloch, aby sa v roku 1999 premiestnil do Anglicka, kde pracoval v slávnom londýnskom hoteli Savoy. Podľa jeho vlastných slov boli tieto skúsenosti na nezaplatenie. Obzvlášť v dobe, kedy boli u nás špičkové gastronomické služby skôr zriedkavosťou.
NÁVRAT DOMOV A CESTA K ÚSPECHU
Po dvojročnej londýnskej skúsenosti sa Roman Paulus vydal na cestu okolo sveta. Na zaoceánskej lodi Queen Elisabeth II strávil pol roka. Hotelový svet však Romanovi učaroval a po návrate do Európy pokračoval v hoteloch Hilton vo Viedni a od roku 2002 v Prahe. V roku 2008 dostal ponuku stať sa šéfkuchárom reštaurácie hotela Alcron, kde získal a viackrát po sebe obhájil Michelinskú hviezdu.
KAŽDÁ STAR POTREBUJE STÁŽ
Aj ten najväčší kuchársky talent potrebuje niekoho, od koho sa môže učiť a s kým môže konfrontovať vlastné skúsenosti. Roman Paulus absolvoval napríklad The Emirates Academy of Hospitality Management, ktorá je odnožou najznámejšej hotelovej školy na svete Ecole Hoteliere de Lausanne. Dnes je Roman v situácii, kedy má sám skúseností na rozdávanie. Krátku stáž u neho v reštaurácii Alcron v Prahe absolvoval aj náš šéfkuchár Jožko Riska. „Myslím si, že pre každého kuchára alebo šéfkuchára je dobré prejsť z času na čas stážou v inej kuchyni. Má tak možnosť načerpať novú inšpiráciu, niečo nové sa naučiť, ale aj sa pozrieť ako funguje kuchyňa niekde inde. Ide o to odniesť si čo najviac poznatkov. U Romana som videl kuchyňu, ktorá funguje ako švajčiarske hodinky.
Dalo mi to veľa,“ hovorí o svojej skúsenosti Jožko Riska.
Nezostáva teda nič iné, len sa tešiť na 24. marec.
Srdečne vás pozývame. Lístky si môžete zakúpiť v sieti TICKETPORTAL a na info@savoyrestaurant.sk.
MENU:
– Karfiolová variácia
– Losos, avokádo, pomelo
– Topinambura, kačacie prsia, ricotta
– Foie gras, dyňa, zázvor
– Srnka, gaštany, cvikla, špik
– Kozí syr, pór, med
– Čokoláda, slaný karamel
Cena: 120 eur vrátane vínneho doprovodu.
TEŠÍME SA NA VAŠU NÁVŠTEVU.