Savoy restaurant patrí dlhodobo k najlepším hotelovým reštauráciám na Slovensku a šéfkuchár Jožko Riska k najlepším šéfkuchárom u nás. V rebríčku najlepších sa dokonca každým rokom posúvajú o kúsok vyššie. Úspechy našej reštaurácie aj nášho executive chef nás nesmierne tešia. Hovoria o tom, že naša kuchyňa sa dlhodobo uberá správnym smerom.
Gurmán na Slovensku
Odborné ocenia na poli gastronómie udeľuje každoročne gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými porotcami. Robí tak už 15 rokov. Ocenenia za tento rok odovzdali poslednú júnovú nedeľu v hoteli Carlton. „Už 15 rokov pôsobíme na slovenskej gastronomickej scéne a hodnotíme, objavujeme, odporúčame najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov či someliérov a vinárov. Veľa sa toho za tie roky v gastronómií podarilo a teší nás, že aj kvalitatívna úroveň celej gastronómie išla veľmi hore a rozširuje sa aj do iných regiónov ako je Bratislava,“ hovorí vydavateľ Rado Nackin.
Zlatá vidlička
Porota udeľuje, okrem iných, aj ocenenia Gurmán GOLD, akési obdoby Michelínskych hviezd – Zlaté vidličky pre najlepšie slovenské reštaurácie. Jednu vidličku na Slovensku má iba 9 reštaurácii. Patrí medzi nich aj Savoy. „Keď som pred tromi rokmi v Savoy začínal mojim cieľom a zároveň výzvou bolo prinavrátiť tejto reštaurácii s legendárnym menom opätovnú popularitu a prestíž. Chceme, aby bola vnímaná nielen ako súčasť hotela, ale aj ako atraktívne miesto pre milovníkov gastronómie,“ hovorí náš executive chef Jožko Riska.
Súboj o Hviezdoslavovo námestie
Samotný Jožko Riska sa opätovne zaradil medzi top 20 šéfkuchárov na Slovensku. Podľa odbornej poroty sa radí na delené trináste a štrnáste miesto s Michalom Pažákom z konkurenčnej reštaurácie Carnevalle. Obe reštaurácie stoja doslova oproti sebe. Súboj o Hviezdoslavovo námestie tak tento rok skončil nerozhodne.
Máme obrovskú radosť, že náš rating v očiach odbornej verejnosti každoročne stúpa. Zároveň je to pre nás záväzok prinášať vám, našim zákazníkom, len to najlepšie. Savoy je totiž nová definícia tradičnej kuchyne.