OCHUTNAJTE NAŠE ŠPECIÁLNE MENU ZIMNÉHO FESTIVALU JEDLA.
V Savoy vás od 14. januára do 17. februára čaká špeciálne trojchodové menu, pripravené podľa nevšedných festivalových kategórií. Reštaurácia v srdci Bratislavy sa po prvýkrát zúčastní obľúbeného gastronomického podujatia. Šéfkuchár Jozef Riska poňal sviatok dobrého jedla s dôrazom na sezónne suroviny ako červená repa či divina. Nechýbajú fánky, ktoré sa už oddávna pripravujú práve vo fašiangovom období. Punc tradície dopĺňa domáci kompót, aký nám s láskou pripravovali naše staré mamy. Festivalové menu ladí do tónov starej bratislavskej kuchyne a lokálnych surovín. Ryba či spetzle, ako aj výber vína bol teda pre nášho šefkuchára jasnou voľbou. Dámy a páni, prijmite naše pozvanie vychutnať si festivalové špeciality a nechajte sa uniesť výnimočnou atmosférou reštaurácie Savoy.
NAŠE FESTIVALOVÉ MENU
Chute regiónov – s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín
Údený úhor servírovaný so spetzlami, hrubozrnnou horčicou a pošírovaným slepačím vajíčkom
Naše ikonické jedlo – charakterizujúce danú reštauráciu
Marinovaný jelení chrbát, pripravovaný sous vide so slaninkou z mangalice, fialovými zemiakmi, glazúrovanou červenou repou
a červenou kapustou s badiánom. Servírované s jemnou čokoládovou omáčkou s chilli
Recepty našich mám – podľa rodinného receptu s dlhoročnou tradíciou
Milosti božie, čiže fánky – preliate so šodó z prešporských vín, podávané s domácim ovocným kompótom
AKO NA TO?
Účasť na Zimnom festivale jedla si rezervujete jednoducho prostredníctvom nákupu degustačných kupónov na www.zimnyfestivaljedla.sk